info@enzo.si

Pošljite povpraševanje!

051 605 000

Imate vprašanje?

Dotisk izdelkov – tehnike tiska

Nudimo širok izbor dotiska, kratice ki so navedene so namenjene razumevanju možnosti dotiska v katalogu PROMO https://your-catalogue.eu/enzo/ 
Za vsa vprašanja smo vam na voljo, naši zaposleni vam z veseljem svetujejo glede izbire vrste dotiska, v pomoč pa so jim 20 letne izkušnje podjetja Enzo grafika.

VEZENJE (koda BR)
Vezenje se uporablja za našitke tkanin in rezultat se kaže v izvrstnem odtisu avtomatskega stroja za vezenje, ki nanaša niti skozi šive. Je pa omejitev z barvami, saj je ta odvisna od razpoložljivih barv niti.

TISK NA KERAMIKO (koda C)
Uporablja se za tisk na vrče, skodelice, kozarce in določene kovine z uporabo posebne barve za keramiko, žgane na visokih temperaturah. Najprej tisk nanesemo nato pa barvo »zapečemo« v posebnih pečeh.

CERAMIC PAD PRINTING (koda CP)
Ta način je cenovno zelo dostopen, uporabljamo posebno črnilo za keramiko in steklo. Primerno je za dotiske z največ 2 barvama v zmerni velikosti.

DIGITAL PRINTING (DG)
Ta tehnika je primerna za odtis na izdelkih iz papirja, papirnih vložkih in kartona v kvaliteti slike. Papirni vložki so lahko različnih oblik in velikosti.

EPOXY DOMING (koda DO)
To je edinstvena tehnika dotiska, ki uporablja barvne tiskane nalepke in uporabljajoč dvokomponentno smolo. Rezultat takega tiskanja je nalepka 3D. Uporablja se lahko na materialih različnih oblik in je odporna na UV žarke.

ENGRAVING (koda E)
Tehnika graviranja z uporabo laserja za odtis vašega loga. Laser površino izdelka praktično izžge, da bi ustvaril vaš logo. Celo majhni dotiski so s to tehniko lahko odtisnjeni zelo natančno. Graviranje uporabljamo za izdelke iz kovine, lesa, stekla in določenih plastičnih izdelkov.

EMBOSSING (koda O)
To je eleganten proces, ki spremeni površino materiala ustvarjajoč 3D videz. Ta videz ustvarimo s pritiskom posebej izdelane kocke na površino.

PAD PRINTING (koda P)
Po tej tehniki je največ povpraševanja, je metoda tradicionalnega nanašanja s črnilom z uporabo silikonskih blazinic za prenos črnila na površino s finimi detajli. Uporabljamo jo lahko za zelo širok izbor materialov, primerna pa je tudi za odtise na ukrivljenih površinah.

RAINBOW ENGRAVING (koda RE)
To je posebna tehnika laserskega graviranja, ki uporablja različne valovne žarke laserja, da bi dosegli barvno graviranje kovin brez uporabe črnila ali kemikalij.

CYLINDRICAL SCREEN PRINTING (koda RS)
Tehnika tega tiskanja se uporablja predvsem za odtis na steklenice. Naprava za tiskanje produkt obrača paralelno z gazo. Rezultat je neprekinjen odtis skozi površino.

SCREEN PRINTING (koda S)
Tradicionalna metoda tiskanja na osnovi črnila ravnih površin. Je trajna učinkovitost barv. Pri tej metodi je črnilo direktno pritisnjeno na površino skozi gazo in naposled obdelano z temperaturo za obstojnost.

SUBLIMATION (koda S)
Sublimacija uporablja vse barve in digitalno obdeluje površino s kakovostjo slike. Dizajni so tiskani s posebnim črnilom na prenosni papir in nato toplotno obdelani na površini izdelka. Sublimacijo lahko uporabljamo le na svetlem poliestru in izdelkih prevlečenih z materialom primernim za sublimacijo.

TRANSFER PRINTING (koda T)
Zelo podobno tradicionalnemu tiskanje le, da tukaj ne tiskamo direktno na površino izdelka ampak uporabljamo prenosni papir in nato z toplotno obdelavo tisk prenesemo na izbrano površino. Uporablja se za širok izbor materialov in ima kar nekaj prednosti pred »SCREEN PRINTING« (tukaj, ko boš imela prevod dodaj pravilni izraz)

UV LED TECHNOLOGY (koda UV)
UV LED uporablja vse barve z digitalnim odtisnim postopkom. Logo direktno dotisnemo na površino izdelka v visoki ločljivosti v kvaliteti takojšnje izdelanih slik.

VISION FILM PRINTING (koda VF)
Ta tehnika se uporablja za tisk leč sončnih očal. V postopku digitalnega tiskanja je nanešen film, ki omogoča visoko stopnjo prilagajanja.

VINYL STICKER (koda VS)
Je digitalno tiskanje, ki uporablja vse barve. Samolepilne nalepke se lahko nanesejo na materiale, ki so drugače manj primerni za tiskanje oziroma jih težko tiskamo. Vinilne nalepke so lahko različnih oblik in velikosti, prilagodimo jih vašim potrebam.

WHITE PRINTING (koda WP)
Je posebna tehnika, ki omogoča uporabo vseh barv na belih površinah. Tehnika uporablja osnove »TRANSFER PRINTING« (enako kot prej)

CERAMIC WHITE PRINTING (koda WPC)
Podobno, kot tisk na bele površine, le da gre tu za bele keramične površine z uporabo osnov tiskanja na keramične površine.


    Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova
    ali telefona občasno obveščate o: