info@enzo.si

Pošljite povpraševanje!

051 605 000

Imate vprašanje?

Digitalni tisk nalepk

Solventni tisk je oblika velikoformatnega tiskanja, ki ga uporabljamo za zunanje in notranje tiskovine. Obstojnost je na zunanjih razmerah od 3 do 7 let. Praviloma tiskovine še dodatno zaščitimo z UV obstojnimi folijami in premazi, ki povečajo obstojnost tiska in ga ščitijo pred mehanskimi poškodbami. Solventna barvila pa omogočajo visoko kvaliteto izpisa na različne materiale: PVC folije, Cerade(Platna), Papirje…

Solventni tisk sodi v novejšo dobo tehnike tiskanja in je primeren tako za zunanjo kot notranjo uporabo in je odporen pred vremenskimi in mehanskimi vplivi. Plastificiramo tako zgolj zaradi videza in lepšega izgleda tiska, zaščite proti močnim topilom ter proti močnemu in intenzivnemu drgnjenju po površini. Dobro je zaščititi tudi pred direktnim vplivom sončnih UV žarkov.

UV tisk prav tako sodi v novejšo dobo tehnike tiska, je bolj pokriven tisk, bolj obstojen na vse vplive, tudi brez dodatne zaščite. Izpis je le v mat izvedbi.

Uporabljamo kvalitetne folije za tisk proizvajalcev:  Oracal, Avery, 3M, materiali so lahko v mat ali sijaj izvedbi.

Tiskamo na dveh strojih v tehnikah SOLVENT in UV v CMYK, do širine 1600mm, tiskamo tudi belo barvo, samostojno ali podložno.
Obe tehniki sta primerni za zunanjo uporabo. Za dodatno zaščito lahko dodatno nalepko zaščitimo z laminacijo – na obstoječo nalepko dodatno kaširamo tanko prozorno folijo, s tem naredimo dodatne sloj za zaščito.

 • Izdelujemo vse vrste nalepk v širini do 1600mm:
 • bele nalepke monomerne ali polimerne s tiskom in izrezom – mat/sijaj
 • prozorne nalepke s tiskom in izrezom
  • prosojni tisk
  • tisk s podloženo belo  – neprosojnost
  • nalepke za steklo – obrnjene ”vinjeta” – za lepljenje iz notranje strani
 • Nalepke z belim, prosojnim ali sivim lepilom
 • Cast nalepke, primerne za bolj zahtevne polepitve
 • … in še in še različnih vrst nalepk

Vse nalepke lahko razrežemo po poljubni obliki – za izdelavo potrebujemo izrisano vektorsko črto razreza. Nalepke lahko za dodatno zaščito plastificiramo z UV laminacijo v mat ali sijaj izvedbi.
Nudimo strokovno montažo nalepk na področju celotne Slovenije.


  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova
  ali telefona občasno obveščate o: