info@enzo.si

Pošljite povpraševanje!

051 605 000

Imate vprašanje?

KAKO PORABITI STARE KOLEDARJE

old calendar bIzdelajte škatlico: V škatlico, ki jo boste izdelali iz strani koledarja, boste lahko pospravili raznorazne drobnjarije, lahko pa vanjo položite manjše darilce in koga obdarite. Na internetu poiščite navodila za origami papirnato škatlico, nato pa se prepustite pomirjujočemu učinku, ki ga ima zgibanje papirja. Škatlica je povsem preprosta za izdelavo, zlaganje spodnjega dela in pokrova pa vam ne bo vzelo več kot deset minut.

Zavijte darilo: nikoli več ne kupujte darilnega papirja, kajti darilo lahko povsem dobro zavijete v stran, iztrgano iz koledarja. Zavito darilo ovijte še z lepo vrvico, ki se bo barvno ujemala z motivom koledarja in po želji okrasite s sezonskimi darovi narave – vejicami, storži, želodki … Še namig, s katerim boste v darilo vnesli nekaj osebne note: Če nekoga obdarujete ob rojstnem dnevu, njegovo darilo zavijte v stran iz koledarja, na kateri je natisnjen mesec njegovega oziroma njenega rojstva, pri tem pa s flomastrom v komplementarni barvi obkrožite dan, ko ta oseba praznuje.

Izdelajte vrečko: tudi darilnih vrečk vam ne bo treba nikoli več kupovati, če boste v ta namen porabili stare koledarje. Navodila za izdelavo darilne vrečke lahko zgolj z nekaj kliki najdete na internetu. Bodite prijazni do svoje denarnice in do okolja in čimveč stvari poskusite izdelati sami, iz predmetov, ki bi jih sicer zavrgli, kakršni so na primer odsluženi koledarji. 2017 naj bo leto izzivov in kar na koledar si pripišite, kaj bi radi v posameznem mesecu dosegli.

Dajte v okvir: Če ste za praznik dobili personaliziran koledar s fotografijami vaših najdražjih ali drugimi motivi, ki vam veliko pomenijo ali pa so vam enostavno všeč, vam ga ni treba metati v smeti, prav tako pa vam ni treba imeti na steni že zastarelega koledarja. Motive enostavno izrežite, jih uokvirite in postavite na polico ali obesite na steno.

Izdelajte knjižico spominov: Tudi ta ideja je uporabna za koledarje, ki jih krasijo fotografije, ki imajo za vas določen pomen. Iz tršega papirja izrežite enako velike kvadrate ali pravokotnike, v katere vzdolž ene stranice z luknjačem naredite dve ali tri luknje, a pazite, da bodo na vsakem kvadratu ali pravokotniku na natanko istem mestu. Iz koledarja pazljivo izrežite fotografije in jih prilepite na kose papirja, ki ste si jih pripravili. Z lepo vrvico ali trakom iz blaga nato zvežite svoj “album” v celoto in ga podarite naprej kot čudovit spomin ali pa ga obdržite zase.

Svojim poslovnim partnerjem, prijateljem in družinskim članom nikar ne podarjajte dolgočasnih, cenenih koledarjev z motivi, ki jim ne bodo pomenili popolnoma nič. Naj vam v podjetju Enzo Grafika pomagamo, da bodo vaši koledarji 2017 čudoviti in kakovostni in da bodo prejemniki v njih izjemno uživali.